Smilšu cepumi ir viens no pamata kārumiem, kurus gatavo teju visas saimnieces. Tos var dekorēt, dažādot ar garšvielām un baudīt kā kraukšķīgu desertu.
Pēc BBC Good Food receptes, kurai ir vairāk nekā 500 piecu zvaigžņu vērtējumu, cepumus var pagatavot, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas.
“Izmēģiniet pagatavot šos vieglos, kraukšķīgos cepumus vakara aktivitātes laikā kopā ar bērniem. Šī recepte labi sader arī ar šokolādes skaidiņām vai apelsīna miziņu, kas pievienota smilšu mīklai,” teikts piezīmēs. No zemāk redzamā sastāvdaļu daudzuma iegūst 20-24 cepumu.
Smilšu cepumu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas
125 grami sviests
55 grami pūdercukurs + papildus pārkaisīšanai
180 grami milti
Smilšu cepumu pagatavošana
Jau iesākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, vai arī līdz 170 grādiem, ja ir cepeškrāsns ar ventilatoru. Tas ir svarīgi, lai, ieliekot cepumus, cepeškrāsns būtu uzkarsusi jau vajadzīgajā temperatūrā, jo pretējā gadījumā cepumi var neizcepties. Tāpat uz cepšanas paplātes uzklāj pergamentu, kas ietaukots ar sviestu.
Sviestu un pūdercukuru saputojiet līdz viendabīgai masai, tad pievienojiet miltus. Izrullējiet mīklu ne vairāk kā centimetru biezā kārtiņā. Izgrieziet to apļos vai jebkādā citā formā, kas jums patīk labāk. Varat izmantot dažādas cepumu formiņas, vai arī, ja to nav, ar glāzes palīdzību izspiest apļa formiņas.
Ieklājiet sagatavotos cepumus uz cepšanas paplātes, pārkaisiet ar pūdercukuru un ielieciet ledusskapī uz 20 minūtēm, lai sviests sastingtu. Pēc tam cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes, līdz cepumi kļūst gaiši zeltainas krāsas.
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, atdzesējiet cepumus atdzist turpat uz režģa. Pēc tam, ja vēlaties, cepumus pārkaisa ar vēl nedaudz pūdercukura. Kā jau iepriekš minēts, garšu var papildināt ar sev tīkamām garšvielām, piemēram, kanēli, koriandru, apelsīnu vai citrona miziņu.